beukering4ART
Geïnspireerde kunst kan werkelijk iets toevoegen aan het leven,


Welkom op mijn website

inrichten van de expositie in hotel Casa

Expositie 'Looking for Paradise' 
Tijdens Gaypride van 30 juli tm zo 14 aug in Hotel Casa Amsterdam (bij Amstelstation)(er is airco!)

Dit is de titel van een serie nieuwe schilderijen van Hans van Beukering. Het is een serie gay mannenportretten,
landschappen en abstracte schilderijen die ik afgelopen twee jaar heb gemaakt tijdens de Corona. Ze zijn nu te zien zijn op deze expositie in Hotel Casa.


"Looking for Paradise "
Het zijn schilderijen in acryl en olieverf met de man in de hoofdrol. Mannen op zoek naar geluk, hun essentie en hun levenskracht. Inspiratie hiervoor vond ik in natuurfoto's en foto's van mannen. In het verleden heb ik vaker mannen geschilderd maar nu staan ze in overwel digende schoonheid van de natuur. Temidden van bergen en zeeën, van rivieren tot meren en watervallen. Ze reizen de wereld rond en zoeken verbinding met de aarde en de kosmos en zijn op zoek naar een betere en meer paradijselijke wereld. 

Terug naar de oorsprong, terug naar de natuur gaan ze op zoek naar zichzelf. Ik probeer ze in al hun schoonheid, mannelijkheid, zachtheid, kracht, intimiteit en verlangens vast te leggen. De schilderijen zijn expressief gemaakt in acryl, olieverf en houtskool. Ze kenmerken zich een expressief en krachtig kleurgebruik.


In the serie 'A place of great Silence', format 70 x 100 cm, E 995,-
Looking for Paradise
De laatste twee jaar heeft hij veel gewerkt aan het thema "Looking for Paradise". Tijdens de coronapandemie heeft hij erg veel nieuw werk gemaakt. Het opgesloten gevoel dat hij had, zette hij om in creatief zijn, in schilderen. Dat deed hij onder het motto “Zoeken naar vrijheid en zoeken naar het Paradijs”. Andere thema's die telkens terugkomen in zijn werk, zijn licht en duisternis en de kracht van de mens om telkens weer uit die duisternis te komen. Hans maakt hoopvolle schilderijen die je kunnen raken en inspireren.

Laat je meenemen en inspireren in de wereld van zijn kunst. Je kunt verdrinken in zijn kleurrijke schilderijen, of betoverd raken door de schoonheid van een tekening of portret. Ontroering voelen en even alles om je heen vergeten. Kunst doet ons goed. Volgens sommigen is kunst zelfs een levensbehoefte. Kunst brengt zingeving, spiritualiteit en nieuwe inspiratie in ons bestaan, zowel bij de toeschouwer als bij de beoefenaar. Omdat hij het belangrijk vindt zijn werk ook te laten zien en te verkopen, heeft Hans deze website ontworpen en organiseert hij regelmatig exposities.

waterman,In the serie Silence of the water, 70 x 100 cm, E995,-

Hans van Beukering is zowel kunstenaar als kunstliefhebber. De afgelopen 20 jaar heeft hij zich steeds meer bezig gehouden met het maken van schilderkunst, omdat het hem veel levensinspiratie geeft. Zijn werk is geschilderd in vele lagen acryl en/of olieverf.

Mannen schilderijen
              Hans schildert soms mannen met een extraverte, androgyne kant, gecombineerd met hun mannelijkheid. Ik denk dat mannen in de toekomst hun mannelijke en vrouwelijke kant meer in balans zullen hebben. "Geïnspireerde kunst kan werkelijk iets toevoegen aan het leven, daar ben ik werkelijk van overtuigd," zegt Hans. “Want kunst geeft mij persoonlijk rust, voldoening en nieuwe inspiratie voor het leven. Het brengt me tijdens het schilderen in een meditatieve staat van concentratie, waarin ik contact maak met mijn essentie. Want In deze tijden van stres en snelle maatschappelijke veranderingen kan kunst in al zijn verscheidenheid een veilige basis bieden om even bij te komen, uit te dagen of op te laden."


gedicht:

Door mijn penseel 

vloei ik naar buiten

Kleurend geef ik richting aan

Mijn diepste zelf, nog dieper

Binnen en buiten balans

Tot onder en boven bewust Zijn, 

een compositie van gebeuren

Nee, van scheppen

Dat ben ik


(Mariette van Waard)


u kunt altijd een reactie achterlaten of een berichtje sturen bij interesse in een van de kunstwerken. Bijna alle schilderijen zijn te koop.

beukering@xs4all.nl

"


Men in nature"Looking for Paradise ", formaat 70 x 100 cm, acrylverf, E1200,-
'Screaming on the beach' formaat 90 x 90 cm acrylic painting, €1200,-
          


Who's paying the ferrymen?' acrylic painting, format 90 x 90 cm, prijs E 1200,-


Abstract painting, acrylThe eternal spirit, Abstract painting, formaat 100 x 100 cm, acryl, prijs 950,-

Universal man, 100 x 100 cm, acryl painting, E 1195,-Universal man, 100 x 100 cm, acryl painting, E 1195,-


big portrets,"Man in moonlight", 100 x 100 cm, acryl painting, E 1095,-

"Swimming Pool Silence" formaat 100 x100 cm, acryl, prijs E 950,-

Gastenboek

Hans Van Beukering
12-08-22 10:11:36
Ttttt