beukering4art
Geïnspireerde kunst kan werkelijk iets toevoegen aan het leven,

Godenzonen

Na vele jaren van modeltekenen met modellen op de Academie en op cursussen in Amsterdam, besloot ik een serie grote schilderijen te maken met acrylverf formaat 70 x 100 cm. Vaak zijn ze geïnspireerd op foto's van instagram en ik gaf de serie als thema "Godenzonen". Waarom? Het zijn schilderijen van jonge zelfbewuste mannen met een hoog macho gehalte.  Van vloggers tot instagrammers van voetballers tot dansers, maar ook steeds meer gewone mannen willen tegenwoordig aan dit ideale beeld voldoen. 

Ze hebben één overeenkomst een goddelijk bijna gebeeldhouwd lichaam dat van grote hoogte op ons neerkijkt.  Hun uiterlijk heeft veel overeenkomst met de Griekse en Romeinse beelden uit de oudheid. Ze lijken permanent in de sportschool te wonen en delen de wereld dagelijks hun foto's en hun vlogs en hebben selfies tot levenskunst verheven. Ik heb ze geschilderd in al hun schoonheid, mannelijkheid, kracht en arrogantie. 
Paradijsvogels

"Paradijsvogels"
Een serie schilderijen van mannen die op zoek zijn naar een leven van vrijheid. Sexuele vrijheid maar ook vrijheid om de wereld over te reizen en eigen keuzes te maken.
Hij neemt ons in deze serie schilderijen weer mee zijn wereld in, waar verstilling en schoonheid verstrengeling en verlangen, harmonie en vrede in heldere kleuren en penseelstreken zijn neergezet. De afgelopen jaren heeft hij steeds meer een eigen visie stijl en techniek ontwikkeld. De schilderijen zijn expressief, gemaakt met acryl en olieverf, en kenmerken zich een opvallend kleurgebruik en transparantie.


men art, gay art, In the serie Paradise birds,
Embrassing my love acrylic painting, 70 x 100 cm, E695,-
Serie Paradise birds, acrylic and charcoal
Proud to be gay, mixed acrylic painting, 60 x 80 cm, E 695,-
men art, gay art, In the serie " Paradise birds "
Fisherman at the waves, mixed acrylic painting, 60 x 80 cm, E 695,-