beukering4ART
Geïnspireerde kunst kan werkelijk iets toevoegen aan het leven,

OVER MIJ 

Even kennismaken, mijn naam is Hans van beukering. Na de Kunstacademie in Arnhem vertrok ik 30 jaar geleden naar Amsterdam en heb ik vijftien jaar gewerkt als Grafisch ontwerper. Daarna heb ik mij omgeschoold en ± vijftien jaar een praktijk gehad voor Regressie-therapeut, healer en yogadocent. Het schilderen deed ik in de eerste instantie hobbymatig. Een paar jaar geleden ben ik door ziekte gestopt met mijn werk en steeds meer gaan werken als kunstenaar. 

Inmiddels schilder ik al zo'n 20 jaar met acryl en olieverf en heb in de loop der tijd diverse docenten gehad en een techniek/stijl  ontwikkeld. Vaak werk aan meerdere doeken tegelijk, waarbij ik schilder in vele  lagen over elkaar heen. Het resultaat geeft intensieve kleuren en meer diepte in het schilderij.

Ik schilder in principe altijd voor mijzelf, niet voor een expositie of een opdrachtgever,' . 'Dat geeft me een bepaalde innerlijke vrijheid en onbevangenheid waardoor ik ook meer van het schilderen kan genieten.

Het zijn zeer expressieve, indringende en kleurrijke schilderijen die soms uitdagen om naar binnen te gaan. Soms schilder ik sterk abstract dan weer figuratief. De laatste jaren schilder ik steeds meer van foto's die ik eerst in een fotoprogramma bewerk en dan schilder. Heb al veel geëxposeerd. Een van mijn laatste grote exposities heette ‘Soulmates 2’ in galerie "Dollhouse" bij Westergastfabriek Amsterdam werd zeer enthousiast ontvangen.


In mijn jeugd was ik altijd al aan het tekenen en schilderen en op 16 jarige leeftijd volgde ik mijn eerste schildercursus met olieverf. Door mijn opleiding aan de Kunstacademie te Arnhem ontwikkelde ik een sterke interesse voor kunst w.o. tekenen naar model, ontwerpen en fotografie. In 1987 studeerde ik af in grafisch ontwerpen en fotografie. Heb na de academie jaren schilderles gehad en de laatste jaren jaren schilder ik steeds meer zelfstandig in mijn thuisatelier.


Omdat ik het belangrijk vind mijn werk ook te laten zien en te verkopen heb ik deze website ontworpen en organiseer exposities. Geïnspireerde kunst kan werkelijk iets toevoegen aan het leven, daar ben ik werkelijk van overtuigd. Dit alles geeft mij rust, voldoening en nieuwe inspiratie. En ik hoop natuurlijk dat ik ook anderen hiermee kan inspireren. Hoop je te zien op een van mijn exposities